CONTACT

Nume si prenume:
E-mail :
Telefon :
Subiect :
Mesaj :

ABONARE

Adresa de e-mail :

Stadiul lucrarilor

Stadiul fizic al lucrărilor la nivelul lunii ianuarie 2015: 80%

Descrierea progresului fizic al lucrărilor executate:

1. ORGANIZARE DE SANTIER - 100%

2. PREDARE AMPLASAMENT – LUCRARI DE CONSTRUCTII SI INSTALATII - 100%

3. LUCRARI MONUMENT – LUCRARI DE STRUCTURA – 78,33%
A fost realizată cofrarea, armarea şi turnarea plăcii pentru amortizorii seismici. Nu a fost încă realizată montarea izolatorilor şi amortizorilor seismici.

4. LUCRARI MONUMENT – LUCRARI SCHELA - 100%

5. LUCRARI MONUMENT – LUCRARI DE ARHITECTURA INTERIOARA - 12%

6. LUCRARI MONUMENT – CONSERVARE RESTAURARE DECORATII - se menţine stadiul fizic înregistrat la data de 30.11.2014. In cursul lunii decembrie 2014, din cauza temperaturilor înregistrate, nu s-au efectuat lucrări de restaurare.

7. LUCRARI MONUMENT – EXECUTIE SI MONTAJ BASORELIEF - se menţine stadiul fizic înregistrat la data de 30.11.2014. In cursul lunii decembrie 2014, din cauza temperaturilor înregistrate, nu s-au efectuat lucrări de restaurare.

8. LUCRARI MONUMENT – MONTAJ PLACAJ MARMURA - se menţine stadiul fizic înregistrat la data de 30.11.2014. In cursul lunii decembrie 2014, din cauza temperaturilor înregistrate, nu s-au efectuat lucrări de restaurare.

9. LUCRARI MONUMENT – SCULPTARE TEXT PE PLACAJ MARMURA - se menţine stadiul fizic înregistrat la data de 30.11.2014. In cursul lunii decembrie 2014, din cauza temperaturilor înregistrate, nu s-au efectuat lucrări de restaurare.

10. LUCRARI MONUMENT – INSTALATII ELECTRICE - 0%

11. LUCRARI MONUMENT – INSTALATII SANITARE – 58,33%

12. LUCRARI EXTERIOARE – INSTALATII – 57,33%

13. LUCRARI EXTERIOARE – CONSTRUCTII - 0%.

Initiativa Primariei Municipiului Bucuresti

Pentru ca Arcul de Triumf sa ramana un monument istoric de valoare al orasului Bucuresti si pentru ca acesta sa fie deschis circuitului public si turistic, sunt necesare lucrari de consolidare si restaurare.

Primaria Municipiului Bucuresti a incheiat un contract de finantare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului prin Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti - Ilfov. Proiectul „Consolidare, restaurare si conservare Arcul de Triumf” va fi implementat prin intermediul unei finantari nerambursabile acordate prin Regio - Programul Operational Regional 2007 – 2013, Axa Prioritara 5 „Dezvoltarea durabila si promovarea turismului”, domeniul major de interventie 5.1 „Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe”.

Initiativa Primariei Municipiului Bucuresti de a consolida, restaura si conserva Arcul de Triumf, monument istoric situat intr-o zona importanta a capitalei (Piata Arcul de Triumf), contribuie la conservarea si restaurarea patrimoniului istoric al Bucurestiului prin mentinerea stilului arhitectonic traditional. 
m

Detalii proiect

Proiectul are termen de finalizare luna martie 2015 si o valoare totala de 30.461.626,92 de lei, din care finantarea nerambursabila este de 22.982.021,87 de lei.

Restaurarea si consolidarea Arcului de Triumf se va face pe principiul admis la nivel international pentru monumente istorice si anume „principiul interventiei minime”, concretizat in:

• Solutie tehnica de interventie prin izolare seismica a bazei monumentului;
• Interventii non-invazive cat mai discrete;
• Interventii tehnice care sa asigure compatibilitatea cu materialele existente, care sa altereze cat mai putin proprietatile chimice, fizice si mecanice ale materialelor si ale structurii existente;
• Interventii bazate pe tehnologii moderne care sa permita, pe viitor, adoptarea de solutii corespunzatoare situatiei, atunci cand va fi cazul;
• Realizarea unor lucrari care sa asigure un acces mai facil turistilor in interiorul Arcului de Triumf (in raport cu situatia existenta);
• Asigurarea accesului pietonal la Arcul de Triumf prin realizarea unei treceri de pietoni;
• Asigurarea unei forme de iluminat exterior decorativ/ arhitectural care sa puna in evidenta monumentul „Arcul de Triumf”, facilitand si iluminatul economic;
• Realizarea unei amenajari peisagistice care pune in evidenta monumentul „Arcul de Triumf” in Piata Arcul de Triumf, situat pe principala artera ce asigura legatura dintre centrul capitalei si cele doua aeroporturi de care dispune Bucurestiul. 
m