CONTACT

Nume si prenume:
E-mail :
Telefon :
Subiect :
Mesaj :

ABONARE

Adresa de e-mail :

Restaurarea din 1936

Fatada sudica este frumos decorata cu doua medalioane din bronz, ce infatiseaza chipul Regelui Ferdinand si pe cel al Reginei Maria, care le inlocuiescpe cele originale, distruse in timpul regimului comunist.

Deasupra fiecarui medalion se afla cate o Victorie in relief, opere ale sculptorilor Constantin Baraski si Mac Constantinescu.

Pe fatada nordica, pe alte doua medalioane au fost sculptate chipurile „Barbatia” si „Credinta”. „Barbatia” infatiseaza un razboinic cu sabie, lucrare a lui Ion Jalea, iar „Credinta” reprezinta un tanar cu o cruce, medalion sculptat de Constantin Baraski. Victoriile de deasupra lor sunt executate de sculptorii Mihai Onofrei si Corneliu Medrea.

Pe pietrele de bolta ale Arcului de Triumf sunt inscrise bataliile decisive din Primul Razboi Mondial pe teritoriile romanesti (Marasesti, Oituz, s.a.), iar pe fatadele laterale sunt inscriptionate proclamatiile Regelui Ferdinand prilejuite de intrarea Romaniei in
razboi si de incoronarea de la Alba Iulia.

Dupa restaurarea sa in anul 1936, Arcul de Triumf devine deschis publicului. 

LUCRARI

Stadiul fizic al lucrărilor la nivelul lunii ianuarie 2015: 80%

Descrierea progresului fizic al lucrărilor executate:

1. ORGANIZARE DE SANTIER - 100%

2. PREDARE AMPLASAMENT – LUCRARI DE CONSTRUCTII SI INSTALATII - 100%

3. LUCRARI MONUMENT – LUCRARI DE STRUCTURA – 78,33%
A fost realizată cofrarea, armarea şi turnarea plăcii pentru amortizorii seismici. Nu a fost încă realizată montarea izolatorilor şi amortizorilor seismici.

4. LUCRARI MONUMENT – LUCRARI SCHELA - 100%

5. LUCRARI MONUMENT – LUCRARI DE ARHITECTURA INTERIOARA - 12%

6. LUCRARI MONUMENT – CONSERVARE RESTAURARE DECORATII - se menţine stadiul fizic înregistrat la data de 30.11.2014. In cursul lunii decembrie 2014, din cauza temperaturilor înregistrate, nu s-au efectuat lucrări de restaurare.

7. LUCRARI MONUMENT – EXECUTIE SI MONTAJ BASORELIEF - se menţine stadiul fizic înregistrat la data de 30.11.2014. In cursul lunii decembrie 2014, din cauza temperaturilor înregistrate, nu s-au efectuat lucrări de restaurare.

8. LUCRARI MONUMENT – MONTAJ PLACAJ MARMURA - se menţine stadiul fizic înregistrat la data de 30.11.2014. In cursul lunii decembrie 2014, din cauza temperaturilor înregistrate, nu s-au efectuat lucrări de restaurare.

9. LUCRARI MONUMENT – SCULPTARE TEXT PE PLACAJ MARMURA - se menţine stadiul fizic înregistrat la data de 30.11.2014. In cursul lunii decembrie 2014, din cauza temperaturilor înregistrate, nu s-au efectuat lucrări de restaurare.

10. LUCRARI MONUMENT – INSTALATII ELECTRICE - 0%

11. LUCRARI MONUMENT – INSTALATII SANITARE – 58,33%

12. LUCRARI EXTERIOARE – INSTALATII – 57,33%

13. LUCRARI EXTERIOARE – CONSTRUCTII - 0%.
Pentru ca Arcul de Triumf sa ramana un monument istoric de valoare al orasului Bucuresti si pentru ca acesta sa fie deschis circuitului public si turistic, sunt necesare lucrari de consolidare si restaurare.

Primaria Municipiului Bucuresti a incheiat un contract de finantare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului prin Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti - Ilfov. Proiectul „Consolidare, restaurare si conservare Arcul de Triumf” va fi implementat prin intermediul unei finantari nerambursabile acordate prin Regio - Programul Operational Regional 2007 – 2013, Axa Prioritara 5 „Dezvoltarea durabila si promovarea turismului”, domeniul major de interventie 5.1 „Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe”.

Initiativa Primariei Municipiului Bucuresti de a consolida, restaura si conserva Arcul de Triumf, monument istoric situat intr-o zona importanta a capitalei (Piata Arcul de Triumf), contribuie la conservarea si restaurarea patrimoniului istoric al Bucurestiului prin mentinerea stilului arhitectonic traditional.